Minister: geen verlenging lage btw

De verlaagde btw voor renovatie en energiebesparing krijgt ondanks lobbypogingen geen nieuwe verlenging. Dit laat minister Blok weten in reactie op lobbypogingen.

De verlaging van het btw tarief op renovatie naar 6% is bij het Woonakkoord in 2013 geïntroduceerd. Deze tijdelijke verlaging is inmiddels twee keer verlengd. De verlaging zal op 1 juli 2015 aflopen, waardoor voor het arbeidsdeel van werkzaamheden weer 21% btw moet worden gerekend, een verhoging van 15%. Lobbypartijen in de bouw en installatie, waaronder Uneto-VNI, willen pleiten voor structurele verlaging van de btw naar 6%, met name om energiedoelstellingen van de overheid kracht bij te zetten. Zelfstandigen Bouw startte een handtekeningen actie via een speciale actiesite.

Markt trekt aan

De belangenbehartigers zullen bot vangen bij de minister, zo laat een woordvoerder van de minister desgevraagd weten. “De tijdelijke verlaging is bedoeld om de branche een steuntje in de rug te geven in moeilijke tijden. Daarom is dit in 2013 geïntroduceerd. We zien inmiddels dat de orderportefeuille voor bouwbedrijven, aannemers, installateurs, isolatiebranche etc. toeneemt. Dat is goed nieuws voor deze bedrijven.

Voor 30 juni klaar

Om nog in aanmerking te komen voor de lage btw, moet werk voor 30 juni 2015 afgerond zijn. Werkzaamheden na die datum vallen onder het hogere btw-tarief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *